2010 - Expedice Virunga

Sourozenci Honzík a Bára jsou právě na prázdninách u svého otce v Kongu. Ten pracuje pro mezinárodní organizaci IUFCON. To je Organizace na ochranu ohrožených druhů zvířat. Děti se nejvíce těší na návštěvu Národního parku Virunga. O zvířatech vědí hodně z encyklopedií, ale to se samozřejmě nedá srovnat se živými. Několik dalších dnů cestují po Národním parku a setkávají s gorilami, slony, žirafím stádem a dalšími zvířaty.

Děti jsou tak nadšeny z africké přírody, že otec vyslyší jejich přání zakoupit a starat se o malé zvíře po dobu jejich pobytu. A tak se jednoho dne vydají na trh ve městě Goma. Procházejí tržištěm a okukují opičky, hady, papoušky a ostatní dostupnou faunu. A pak se jim zatají dech. V jedné kleci se krčí tvor se smutnýma očima, trochu připomínající lemura. Lemur to ale není. Dlouho neváhají a domluví se s domorodcem o koupi. Když zvíře přinesou domů, překvapení se přenese na otce. Nejenže potvrdí neznámý druh, ale nedokáže pochopit, kde se tu zvíře vzalo. Vyfotí ho a pošle kolegům na Karlovu univerzitu, aby se k nálezu vyjádřili. Netuší však, jakou odezvu jeho dotaz vyvolá. Informace prosákne do médií a už večer se snímky zvířete objeví na CNN. Služební mobil nepřestává zvonit a i on brzy pochopí, že medializace tvora spíše zahubí. Obrátí se tedy na spolupracovníky z mezinárodní organizace, aby se pokusili tvora zachránit tím, že ho vrátí do jeho přirozeného prostředí. A tak vznikne Expedice Virunga.

Připojte se k týmu, který zmapuje výskyt druhů na tomto území a pomůže nalézt to správné místo pro neznámé zvíře. Ten, komu se to podaří, má právo ho pojmenovat. Děti budou zařazeny do jednotlivých expedicí, se kterými se budou snažit dosáhnout vytčeného cíle. Do hry budou zapojeny i ostatní témata jako Opičí dráha, Proč má zebra pruhy a ne tečky?, Komu je gorila podobná?, Uvařte si žirafí guláš a další legrace.

Rok: 

 

Táborové hry, celotáborové hry, neboli CTH, představují tématické zaměření každého ročníku. Jde především o sjednodující linku celého chodu letního tábora a vše se ji podřizuje - kostýmy, výzdoba, příběh hry a především oddílové programy všech oddílů. Na letním táboře Oskar si každý rok vymýšlíme svá vlastní originální a neotřelá témata celotáborových her tak, abychom si je chtěli také zahrát, bavilo nás je vymýšlet a účast na našem letním táboře byla nejen nezapomenutelným zážitkem, ale i poučná a obohacující.